Nyt fra DLO - Nyt om Corona

Torsdag d. 12. marts 2020

Statsministeren har anbefalet alle forældre så vidt muligt at holde deres børn hjemme fra daginstitution fra i dag. Samtidig forventes senere i dag vedtaget lovgivning, der påbyder lukning af alle daginstitutioner i 14 dage fra på mandag. 

 

På den baggrund anbefaler DLO alle private daginstitutioner at lukke så vidt muligt ned fra i dag og etablere nødpasning for de børn, hvis forældre endnu ikke har mulighed for at passe hjemme. Fra på mandag anbefaler DLO, at alle private daginstitutioner på baggrund af statsministerens kraftige opfordring holder lukket, omend der må etableres nødpasning for de børn, hvis forældre af tvingende arbejdsmæssige årsager ikke har mulighed for anden pasning. 

 

Der er tale om en ny situation uden lignende fortilfælde, hvorfor meget endnu er uvist. Fx foreligger endnu ikke en garanti for udbetalt driftstilskud i den kommende periode præget af undtagelsestilstand. Alt fornuft siger dog, at driftstilskud vil blive udbetalt, da institutionen er nødsaget til at etablere nødpasning ligesom medarbejdere med udbetalt løn kan udføre andet arbejde for institutionen end børnepasning. Der er tale om en helt særlig situation, som juridisk betegnes som force majeure.

 

DLO oplyser mere i en mail til alle medlemmer her til formiddag. Først på eftermiddagen udsendes opdateret nyheder her opnå hjemmesiden med blandt andet seneste nyt om den nødlov, som forventes vedtaget om få timer, og oplysninger fra et efterfølgende møde med Børne- og Undervisningsministeriet.